Saturday, November 27, 2010

2 ALAM TERBITAN dR ROZMEY"Bro, kau ni macam dR Rozmey la. Ke, kau ni adik dia...?". Salah satu ayat paling kurang ajar pernah hinggap kat cuping telinga aku. Cuba korang tengok betul-betul kat rambut dia, langsung tak sama macam pesen rambut aku. Dia macam ada mop yang tersangkut kat kepala dia. Aku punya memang real rambut, OK!!! Macam Justin Bieber (sambil menggayakan rambut aku di depan web cam).

Orait, stop!!! Bukan itu yang akan menjadi tajuk entri aku kali ini, tetapi pasal filem 2 Alam terbitan dR. Rozmey yang digembar-gemburkan mampu pecah panggung dengan kutipan mencecah sehingga RM20-40juta


dR. Rozmey kelihatan bergaya dengan baju kilatnyaHmmmm...(tarik nafas panjang).

Bukan aku tak suka dia, aku suka... (kenyit mata kiri). Cuma kadang kala aku rasa dia ni ter over confident sangat sampai membuatkan orang lain mungkin rasa menyampah dan malas untuk tonton filem dia. Lagi sakit hati bila dia siap countdown dalam surat khabar bila nak tayang filem 2 Alam ini, alih-alih postpone tarikh. Mungkin itu adalah salah satu strategi atau pun terdapat kesilapan bebal yang tidak disengajakan.

Bagi aku bukan semua filem kita bagus. Biasalah industri tidak seberapa besar. Pasti ada cacat. Kalau takde cacat pun mesti ada cela dari mana-mana pihak. Sungguh pun begitu sekali kita melayan filem kita. Kita tetap sokong dan tonton, walaupun kita terpaksa beli daripada mamat Captain Jack Sparrow DVD semasa mesyuarat di kedai mamak atau di pasar malam. Kita tetap sokong. Tetapi lain pula situasi bagi filem 2 Alam ini. Ermmm...Mungkin sudah menjadi lumrah alam, siapa yang takbur, pasti ada balasannya. Wallahualam.

By the way, aku salute kat dR. Rozmey kerana berjaya mencipta satu fenomena baru dalam industri perfileman kita. Yang mana orang ramai beratur bukan lagi mahu untuk mendapatkan sign autograf para pelakon 2 Alam, tetapi dR. Rozmey. Tahniah sekali lagi!!! Harap dR. Rozmey tak pecah punggung dengan kutipan yang tak sampai pun kategori pecah panggung.

klik untuk lagi ulasan tentang filem 2 Alam

**bukan semua karya bole jadi kaya

No comments:

Post a Comment